משטח שיש הוא משטח קשה מאד, פני השטח שלו מוחלקים ומטבע הדברים והשימוש המיועד בו הוא אמור להיות עמיד גם במגע עם כלים או מזונות בטמפרטורות גבוהות מאד. מכאן אפשר להבין שלא בנקל משטח השיש יוכתם או שייגרם לו נזק. יחד עם זאת – תמיד רצוי לשמור עליו כמה שיותר נקי. ניקוי שיש חייב להתבצע באופן יומיומי וקובע, כל אימת שזה דרוש – אחרי סיום הכנת האוכל, במידה ומתגלים לכלוך או שאריות שעלולים להכתים את המשטח (בעיקר מאכלים בעלי גוון חזק במיוחד – תבלין הכורכום, פפריקה וחומרים אחרים שיונחו על השיש כמו צבע לשיער). חשוב תמיד להשאיר את המשטח נקי ולסלק כל שארית של מזון או לכלוך.
- איך מנקים שיש גרניט
להלן כמה פעולות שכדאי לבצע על בסיס יומיומי או מזדמן על פי הצורך על מנת לשמור על משטח שיש גרניט נקי כך שהבישול והעבודה על גבי המשטח יהיו נוחים ונעימים:
- ניגוב המשטח עם סמרטוט לח. חשוב לשים לב לנקות גם מתחת לחפצים או מכשירי חשמל שממוקמים על השיש, כמו הקומקום החשמלי או המיקרוגל.
- חומרי ניקוי כימיים – ישנם לא מעט תרסיסים או חומרי ניקוי שלא נחשבים לאגרסיביים ויסייעו מאד בשמירה על שיש נקי. למרות זאת מומלץ לבצע בחינת שימוש בחומר בפעם הראשונה בפינה נסתרת על מנת לוודא שלא נגרם נזק או כתם למשטח השיש בגלל השימוש בחומר זה. במידה ועולה חשד שהחומר אכן מזיק לשיש – אין להשתמש בו אלא לקנות אחד אחר.
- ניקוי יסודי מדי פעם – ברשתות השיווק ניתן לקנות חומרי ניקוי שנחשבים למעט יותר אגרסיביים וכדאי לעשות בהם שימוש אחת לכמה חודשים בלבד. כך תוסר השכבה העליונה של לכלוך שהצטבר וייתכן שלא קל להבחין בה ולדעת שהיא בכלל קיימת. משטחי שיש גרניט חשבים לכאלה שלא מתלכלכים בנקל או שנגרם להם נזק בקלות אבל חשוב לדעת גם על החומרים האלה.